فروشگاه تجهیزات پزشکی اریا مدیک

کمک نیاز دارید؟ ۰۹۱۴۲۰۶۷۷۷۰

آشنایی کامل با دیابت نوع 2

علی وثوقی
۲ مهر ۱۴۰۳
0 دیدگاه

مقدمه ای بر دیابت نوع 2

دیابت نوع 2 یک بیماری مزمن پزشکی است که در آن سطوح قند یا گلوکز در جریان خون شما تجمع می یابد. این به این دلیل است که بدن شما نمی تواند به طور موثر به انسولین واکنش نشان دهد یا قادر به تولید کافی از آن نیست.

به طور معمول، هورمون انسولین به انتقال گلوکز از خون شما به سلول‌ها، جایی که برای انرژی استفاده می‌شود، کمک می‌کند. اما در دیابت نوع 2، سلول های بدن شما آنطور که باید به انسولین پاسخ نمی دهند. در مراحل بعدی این بیماری، بدن شما ممکن است انسولین کافی تولید نکند.

دیابت نوع 2 کنترل نشده می تواند منجر به افزایش مزمن سطح گلوکز خون شود که می تواند علائم متعددی ایجاد کند و به طور بالقوه منجر به عوارض جدی شود.

 

دیابت نوع 2

 

علائم دیابت نوع 2

در دیابت نوع 2، بدن شما قادر به استفاده موثر از انسولین برای رساندن گلوکز به سلول های شما نیست. این باعث می شود بدن شما به منابع انرژی جایگزین در بافت ها، ماهیچه ها و اندام های شما تکیه کند. این یک واکنش زنجیره ای است که می تواند علائم مختلفی ایجاد کند.

 

علائم دیابت نوع 2

دیابت نوع 2 می تواند به آرامی ایجاد شود. علائم ممکن است خفیف باشند و در ابتدا به راحتی از بین بروند. علائم اولیه ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • گرسنگی مداوم
  • کمبود انرژی
  • خستگی
  • تشنگی بیش از حد
  • تکرر ادرار
  • تاری دید
  • درد، سوزن سوزن شدن یا بی حسی در دست یا پا

با پیشرفت بیماری، علائم شدیدتر می شوند و می توانند عوارض بالقوه خطرناکی ایجاد کنند.

 

اگر سطح گلوکز خون شما برای مدت طولانی بالا بوده باشد، این عوارض می تواند شامل موارد زیر باشد:

عوارض دیابت نوع2

  • مشکلات چشمی (رتینوپاتی دیابتی)
  • احساس بی‌حسی در اندام‌ها یا نوروپاتی
  • بیماری کلیوی (نفروپاتی)
  • بیماری لثه
  • حمله قلبی یا سکته مغزی

 

علل ایجاد دیابت نوع 2

انسولین یک هورمون طبیعی است. پانکراس شما آن را تولید می کند و هنگام غذا خوردن آن را آزاد می کند. انسولین به انتقال گلوکز از جریان خون به سلول‌های سراسر بدن کمک می‌کند، جایی که برای انرژی استفاده می‌شود.

اگر دیابت نوع 2 دارید، بدن شما در برابر انسولین مقاوم می شود. بدن شما دیگر از هورمون به طور موثر استفاده نمی کند. این امر پانکراس شما را مجبور می کند تا برای تولید انسولین بیشتر سخت تر کار کند.

انسولین

با گذشت زمان، این می تواند به سلول های پانکراس شما آسیب برساند. در نهایت، پانکراس شما ممکن است قادر به تولید انسولین نباشد.

اگر انسولین کافی تولید نکنید یا بدنتان به طور موثر از آن استفاده نکند، گلوکز در جریان خون شما جمع می‌شود. این باعث می‌شود که سلول‌های بدن شما برای دریافت انرژی گرسنه باشند. پزشکان دقیقاً نمی‌دانند چه چیزی باعث این مجموعه رویدادها می‌شود. ممکن است به اختلال عملکرد سلولی در لوزالمعده یا سیگنال دهی و تنظیم سلولی مربوط باشد.

 

 

در حالی که انتخاب‌های سبک زندگی معمولاً عاملی است که دیابت نوع 2 را تحریک می‌کند، ممکن است احتمال بیشتری وجود داشته باشد که منبع مورد اعتماد با آن تشخیص داده شود اگر:

  • یک استعداد ژنتیکی برای ابتلا به دیابت نوع 2 در خانواده شما وجود دارد
  • یک استعداد ژنتیکی برای ابتلا به چاقی در خانواده شما وجود دارد که می تواند خطر مقاومت به انسولین و دیابت را افزایش دهد.
  • شما حداقل 45 سال سن دارید
  • در حالی که محرک قطعی دیابت نوع 2 مقاومت بدن شما به انسولین است، معمولا ترکیبی از عوامل وجود دارد که خطر بروز این مقاومت را افزایش می دهد.

 

درمان دیابت نوع 2

دیابت نوع 2 را می توان مدیریت کرد و در برخی موارد معکوس کرد. اکثر برنامه های درمانی شامل بررسی سطح گلوکز خون شما می شود و پزشک به شما می گوید هر چند وقت یکبار باید این کار را انجام دهید. هدف این است که در یک محدوده خاص باقی بمانید.

درمان دیابت نوع 2

تغییرات اضافی در شیوه زندگی که پزشک شما به احتمال زیاد برای کمک به درمان دیابت نوع 2 توصیه می کند عبارتند از:

خوردن غذاهای غنی از فیبر و کربوهیدرات های سالم – خوردن میوه ها، سبزیجات و غلات کامل می تواند به ثابت نگه داشتن سطح گلوکز خون شما کمک کند.

غذا خوردن در فواصل منظم

یاد بگیرید که به بدن خود گوش دهید و یاد بگیرید وقتی سیر شدید دست از غذا خوردن بردارید

وزن خود را مدیریت کنید و قلب خود را سالم نگه دارید، که معمولاً به این معنی است که کربوهیدرات های تصفیه شده، شیرینی ها و چربی های حیوانی را به حداقل برسانید.

روزانه حدود نیم ساعت فعالیت بدنی داشته باشید تا به حفظ سلامت قلب کمک کنید – ورزش نیز می تواند به کنترل گلوکز خون کمک کند.

پزشک شما توضیح خواهد داد که چگونه علائم اولیه قند خون خیلی بالا یا خیلی پایین را تشخیص دهید و در هر موقعیت چه باید کرد.

علاوه بر این، کار با یک متخصص تغذیه می تواند به شما کمک کند تا یاد بگیرید کدام غذاها می توانند به شما در مدیریت قند خون کمک کنند – و کدام یک ممکن است باعث عدم تعادل آن شود.

همه افراد مبتلا به دیابت نوع 2 نیازی به استفاده از انسولین ندارند. اگر این کار را می کنید، به این دلیل است که لوزالمعده شما به تنهایی انسولین کافی تولید نمی کند، و بسیار مهم است که طبق دستور انسولین مصرف کنید. داروهای تجویزی دیگری نیز وجود دارد که ممکن است کمک کند.

 

داروهای دیابت نوع 2

در برخی موارد، تغییرات سبک زندگی برای کنترل دیابت نوع 2 کافی است. اگر نه، چندین دارو وجود دارد که ممکن است کمک کند. برخی از این داروها عبارتند از:

 

متفورمین:
این می تواند سطح گلوکز خون شما را کاهش دهد و واکنش بدن شما به انسولین را بهبود بخشد. این درمان خط اول برای اکثر افراد مبتلا به دیابت نوع 2 است.

سولفونیل اوره ها:
اینها داروهای خوراکی هستند که به بدن شما کمک می کنند تا انسولین بیشتری بسازد.

مگلیتینیدها:
اینها داروهای سریع الاثر و کوتاه مدت هستند که پانکراس شما را تحریک می کنند تا انسولین بیشتری ترشح کند.

تیازولیدین دیون ها:
اینها بدن شما را نسبت به انسولین حساس تر می کند.

مهارکننده های دی پپتیدیل پپتیداز 4:
اینها داروهای خفیف تری هستند که به کاهش سطح گلوکز خون کمک می کنند.

آگونیست های پپتید-1 شبه گلوکاگون:
اینها هضم را کند می کنند و سطح گلوکز خون را بهبود می بخشند.

مهارکننده های سدیم-گلوکزCotransporter-2:
اینها به کلیه های شما کمک می کنند تا قند موجود در بدن را از طریق ادرار دفع کنند.

هر نوع از داروهای ذکر شده در بالا می تواند عوارض جانبی ایجاد کند. ممکن است مدتی طول بکشد تا شما و پزشکتان بهترین دارو یا ترکیبی از داروها را برای درمان دیابت پیدا کنید.

داروی دیابت

اگر سطح فشار خون یا کلسترول شما نیز ایده آل نیست، ممکن است برای رفع این نیازها نیز به دارو نیاز داشته باشید.

اگر بدن شما قادر به تولید انسولین کافی نیست، ممکن است به انسولین درمانی نیاز داشته باشید. ممکن است فقط نیاز به تزریق طولانی‌مدت داشته باشید که می‌توانید در شب مصرف کنید، یا ممکن است لازم باشد چندین بار در روز انسولین مصرف کنید.

 

رژیم غذایی برای دیابت نوع 2

رژیم غذایی ابزار مهمی برای کمک به حفظ سلامت قلب و سطوح گلوکز خون است که در محدوده ایمن قرار دارند.

رژیم غذایی توصیه شده برای افراد مبتلا به دیابت نوع 2 همان رژیمی است که تقریباً همه باید از آن پیروی کنند. این به چند عمل کلیدی خلاصه می شود:

  • غذاهای متنوعی را انتخاب کنید که سرشار از مواد مغذی و کم کالری هستند.
  • سعی کنید حواستان به اندازه وعده‌ها باشد و وقتی سیر شدید از خوردن دست بکشید.
  • برچسب‌های مواد غذایی را به دقت بخوانید تا میزان قند یا کربوهیدراتی را که می‌توانید در یک وعده مصرف کنید، درک کنید.

 

غذاها و نوشیدنی ها را محدود کنید

اگر دیابت نوع 2 برای شما تشخیص داده شده است، یا حتی اگر در تلاش برای جلوگیری از دیابت و مدیریت وزن خود هستید، غذاها و نوشیدنی های خاصی وجود دارد که در صورت امکان باید آنها را محدود کنید. این موارد عبارتند از:

  • غذاهای سرشار از چربی های اشباع یا ترانس (مانند گوشت قرمز و لبنیات پرچرب)
  • گوشت های فرآوری شده (مانند هات داگ و سالامی)
  • مارگارین و شورتنینگ
  • محصولات پخته شده تصفیه شده (مانند نان سفید و کیک)
  • تنقلات با قند بالا و بسیار فرآوری شده (کوکی های بسته بندی شده و برخی غلات)
  • نوشیدنی های شیرین (مانند نوشابه معمولی و مقداری آب میوه)

در حالی که هیچ غذایی که هر چند وقت یکبار از آن لذت می برید نباید شما را از مسیر سالم خارج کند، بهتر است با پزشک خود در مورد محدودیت های غذایی بر اساس سطح قند خون خود صحبت کنید. برخی از افراد ممکن است پس از خوردن این غذاها نیاز به نظارت دقیق تری نسبت به قند خون خود داشته باشند.

 

غذاهایی که باید انتخاب کنید

تشخیص دیابت نوع 2 به این معنی نیست که کربوهیدرات ها از جدول خارج می شوند. کربوهیدرات های سالم می توانند انرژی و فیبر را برای شما تامین کنند. برخی از گزینه ها عبارتند از:

رژیم غذایی دیابتی

  • میوه های کامل
  • سبزیجات غیر نشاسته ای (مانند بروکلی، هویج و گل کلم)
  • حبوبات، مانند لوبیا
  • غلات کامل، مانند جو یا کینوا
  • سیب زمینی شیرین
  • چربی هم روی میز نیست. در عوض، انتخاب انواع چربی مناسب است. غذاهای حاوی اسیدهای چرب امگا 3 برای سلامت قلب عبارتند از:
  • ماهی تن
  • ساردین
  • ماهی قزل آلا
  • ماهی خال مخالی
  • هالیبوت
  • دانه های کتان

شما می توانید چربی های تک غیراشباع و چند غیراشباع سالم را از تعدادی غذا دریافت کنید، از جمله:

  • روغن ها مانند روغن زیتون
  • آجیل، مانند بادام، گردو و گردو
  • آووکادو

با پزشک خود در مورد اهداف تغذیه شخصی خود صحبت کنید. آنها ممکن است به شما توصیه کنند با یک متخصص تغذیه که در رژیم های غذایی بهینه برای دیابت مهارت دارد، ارتباط برقرار کنید. با هم می توانید یک برنامه غذایی که طعم فوق العاده ای دارد و با نیازهای سبک زندگی شما مطابقت دارد ارائه دهید.

 

عوامل خطر ابتلا به دیابت نوع 2

در حالی که برخی از عوامل خطر برای دیابت نوع 2 وجود دارد که خارج از کنترل شما هستند (مانند سن و میراث شما، همانطور که در بالا ذکر شد)، انتخاب های سبک زندگی خاصی وجود دارد که می تواند شما را در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به دیابت نوع 2 قرار دهد. برخی از این موارد عبارتند از:

چاقی

زندگی با اضافه وزن
وقتی با اضافه وزن زندگی می کنید، به احتمال زیاد بافت چربی بیشتری دارید که می تواند سلول های شما را در برابر انسولین مقاوم تر کند.

سبک زندگی کم تحرک تری داشته باشید:
 فعالیت بدنی منظم به سلول های شما کمک می کند تا بهتر به انسولین پاسخ دهند.

خوردن غذاهای بسیار فرآوری شده:
غذاهای بسیار فرآوری شده می توانند مقدار زیادی قند پنهان و کربوهیدرات های تصفیه شده داشته باشند. اگر زندگی شما به یک نوع سبک غذا خوردن نیاز دارد، با پزشک یا یک متخصص تغذیه در مورد تعویض مواد مغذی صحبت کنید.

همچنین اگر دیابت بارداری یا پیش دیابت داشته اید، ممکن است در معرض خطر بیشتری قرار داشته باشید.

 

تشخیص دیابت نوع 2

چه پیش دیابت دارید یا نه، اگر فکر می کنید ممکن است علائم دیابت را تجربه کنید، باید فوراً به پزشک مراجعه کنید. پزشک شما می تواند اطلاعات زیادی از آزمایش خون به دست آورد. آزمایش تشخیصی ممکن است شامل موارد زیر باشد:

آزمایش خون

آزمایش هموگلوبین A1C
این آزمایش میانگین سطح گلوکز خون را برای 2 یا 3 ماه قبل اندازه گیری می کند. برای این آزمایش نیازی نیست روزه بگیرید و پزشک می تواند بر اساس نتایج شما را تشخیص دهد. به آن تست هموگلوبین گلیکوزیله نیز می گویند.

آزمایش گلوکز پلاسما ناشتا
این آزمایش میزان گلوکز را در پلاسمای شما اندازه گیری می کند. ممکن است لازم باشد 8 ساعت قبل از مصرف آن ناشتا باشید.

تست تحمل گلوکز خوراکی
در طول این آزمایش، خون شما سه بار گرفته می شود: قبل، یک ساعت بعد و 2 ساعت بعد از نوشیدن یک دوز گلوکز. نتایج آزمایش نشان می دهد که بدن شما تا چه اندازه با گلوکز قبل و بعد از نوشیدنی مقابله می کند.

اگر دیابت دارید، پزشک اطلاعاتی در مورد نحوه مدیریت بیماری در اختیار شما قرار می دهد، از جمله:

  • چگونه سطح گلوکز خون را به تنهایی کنترل کنید
  • توصیه های غذایی
  • توصیه های فعالیت بدنی
  • اطلاعات در مورد هر دارویی که نیاز دارید
  • ممکن است لازم باشد به یک متخصص غدد متخصص در درمان دیابت مراجعه کنید. احتمالاً در ابتدا باید بیشتر به پزشک مراجعه کنید تا مطمئن شوید که برنامه درمانی شما مؤثر است.

 

نکاتی برای پیشگیری از دیابت نوع 2

در حالی که همیشه نمی‌توانید از دیابت نوع 2 پیشگیری کنید، چند اصلاح سبک زندگی وجود دارد که می‌تواند به تاخیر یا حتی پیشگیری از شروع آن کمک کند. این درست است حتی اگر عوامل خطر مانند پیش دیابت را افزایش دهید.

رژیم غذایی بهترین نوع رژیم غذایی برای پیشگیری از دیابت نوع 2، رژیم غذایی غنی از میوه ها، سبزیجات، کربوهیدرات های سالم، چربی های سالم و شکر تصفیه شده بسیار کم است.

پیشگیری از دیابت

ورزش کنید. طبق دستورالعمل‌های فعالیت بدنی 2018 برای منبع معتبر آمریکایی، میزان بهینه ورزش در هفته برای بزرگسالان 150 دقیقه است که می‌تواند به 30 دقیقه در روز، 5 روز در هفته تبدیل شود. دستورالعمل های فعالیت بدنی همچنین ترکیبی از تقویت عضلات و فعالیت هوازی را توصیه می کند.

مدیریت وزن. حفظ وزن متوسط ​​راه خوبی برای جلوگیری از عوارض مزمن است، از جمله دیابت نوع 2.

 

عوارض مرتبط با دیابت نوع 2

برای بسیاری از افراد، دیابت نوع 2 را می توان به طور موثر مدیریت کرد. اگر به درستی مدیریت نشود، می تواند تقریباً تمام اندام های شما را تحت تأثیر قرار دهد و منجر به عوارض جدی شود، از جمله:

 

مشکلات پوستی، مانند عفونت های باکتریایی یا قارچی

آسیب عصبی یا نوروپاتی که می تواند باعث از دست دادن حس یا بی حسی و گزگز در اندام ها و همچنین مشکلات گوارشی مانند استفراغ، اسهال و یبوست شود.

گردش خون ضعیف در پاها، که باعث می شود در هنگام بریدگی یا عفونت، بهبودی پاهای شما سخت شود و همچنین می تواند منجر به قانقاریا و از دست دادن پا یا ساق شود.

اختلال شنوایی

آسیب شبکیه، یا رتینوپاتی، و آسیب چشم، که می تواند باعث بدتر شدن بینایی، گلوکوم و آب مروارید شود.

بیماری های قلبی عروقی مانند فشار خون بالا، تنگی عروق، آنژین صدری، حمله قلبی و سکته مغزی

زنان مبتلا به دیابت بیشتر از زنان بدون دیابت در سنین پایین‌تر دچار حمله قلبی می‌شوند

مردان مبتلا به دیابت 3.5 برابر بیشتر احتمال دارد که به اختلال نعوظ (ED) مبتلا شوند.

 

هیپوگلیسمی

هیپوگلیسمی زمانی رخ می دهد که قند خون شما پایین باشد. علائم می تواند شامل لرزش، سرگیجه و مشکل در صحبت کردن باشد. شما معمولاً می‌توانید با خوردن یک غذا یا نوشیدنی «سریع»، مانند آب میوه، یک نوشابه، یا آب نبات سفت، این مشکل را برطرف کنید.

 

هایپرگلیسمی

هیپرگلیسمی زمانی اتفاق می افتد که قند خون بالا باشد. معمولاً با تکرر ادرار و افزایش تشنگی مشخص می شود. نظارت دقیق بر گلوکز خون و فعال ماندن می تواند به پیشگیری از هیپرگلیسمی کمک کند.

 

عوارض دوران بارداری و بعد از آن

اگر در دوران بارداری دیابت دارید، باید وضعیت خود را به دقت بررسی کنید. دیابتی که به خوبی کنترل نمی شود ممکن است:

دیابت بارداری

دیابت بارداری، زایمان را پیچیده می کند

به اندام های در حال رشد کودک شما آسیب برساند

باعث افزایش وزن کودک شما شود

همچنین می تواند خطر ابتلای کودک شما به دیابت را در طول زندگی افزایش دهد.

 

 

مدیریت دیابت نوع 2

مدیریت دیابت نوع 2 نیاز به کار گروهی دارد. شما باید از نزدیک با پزشک خود کار کنید، اما بسیاری از نتایج به انتخاب شما بستگی دارد.

پزشک شما ممکن است بخواهد آزمایش های دوره ای خون را برای تعیین سطح گلوکز خون شما انجام دهد. این به تعیین میزان مدیریت این بیماری کمک می کند. اگر دارو مصرف می‌کنید، این آزمایش‌ها به اندازه‌گیری عملکرد آن کمک می‌کند.

تست قند خون

پزشک شما همچنین ممکن است یک دستگاه تست قند خون خانگی را برای آزمایش سطح گلوکز خون خود بین ویزیت ها توصیه کند. آنها به شما توضیح خواهند داد که چند وقت یکبار باید از آن استفاده کنید و محدوده هدف شما چقدر باید باشد.

از آنجایی که دیابت می تواند خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را افزایش دهد، پزشک ممکن است بخواهد فشار خون و سطح کلسترول خون شما را کنترل کند. اگر علائم بیماری قلبی دارید، ممکن است نیاز به آزمایشات بیشتری داشته باشید. این آزمایشات ممکن است شامل الکتروکاردیوگرام (ECG یا EKG) یا تست استرس قلبی باشد.

 

همچنین ممکن است کمک کننده باشد که خانواده خود را در جریان قرار دهید. آموزش آنها در مورد علائم هشداردهنده سطح گلوکز خون که خیلی بالا یا خیلی پایین است به آنها امکان می دهد در مواقع اضطراری کمک کنند.

 

دیابت نوع 2 در کودکان

دیابت نوع 2 در کودکان یک مسئله رو به رشد است. طبق گزارش انجمن دیابت آمریکا (ADA)، حدود 193000 آمریکایی زیر 20 سال به دیابت نوع 1 یا نوع 2 مبتلا هستند.

یک مطالعه در سال 2016 نشان داد که بروز دیابت نوع 2 در جوانان به حدود 5000 مورد جدید در سال افزایش یافته است. مطالعه دیگری در سال 2017 نیز افزایش قابل توجهی را به ویژه در نژادهای اقلیت و گروه های قومی نشان داد.

اگر کودک شما مبتلا به دیابت تشخیص داده شده باشد، قبل از پیشنهاد درمان خاص، پزشک باید تشخیص دهد که آیا دیابت نوع 1 است یا نوع 2.

همانطور که انتخاب سبک زندگی می تواند به بزرگسالان کمک کند تا تشخیص دیابت نوع 2 خود را مدیریت کنند یا حتی آن را معکوس کنند، شما می توانید با تشویق آنها به تغذیه خوب و فعالیت بدنی هر روز به کاهش خطر ابتلا به دیابت کمک کنید.

 

آمار در مورد دیابت نوع 2

منبع معتبر سازمان بهداشت جهانی (WHO)  آمار زیر را گزارش می‌کند:

شیوع جهانی دیابت در سال 2014 برای بزرگسالان 8.5 درصد بود.

در سال 1980، تنها 4.7 درصد از بزرگسالان در سراسر جهان به دیابت مبتلا بودند.

دیابت به طور مستقیم باعث حدود 1.6 میلیون مرگ در سراسر جهان در سال 2016 شد.

دیابت خطر حمله قلبی و سکته مغزی را در بزرگسالان تقریباً سه برابر می کند.

دیابت همچنین یکی از علل اصلی نارسایی کلیه است.

 

نتیجه در مورد دیابت نوع 2

دیابت نوع 2 وضعیتی است که زمانی ایجاد می شود که سطح گلوکز در جریان خون شما ایجاد می شود. این یک بیماری رایج است که اغلب با انتخاب های خاص سبک زندگی ایجاد می شود. اما احتمال تشخیص را می توان با ژنتیک، سن و میراث نیز افزایش داد.

دیابت نوع 2 را می توان با تغییرات خاصی در سبک زندگی مدیریت کرد - و حتی معکوس کرد. برای موارد شدیدتر، دارو در دسترس است.

اگر دیابت نوع 2 برای شما تشخیص داده شده است، با پزشک خود در مورد ایجاد یک برنامه درمانی مناسب برای سبک زندگی خود صحبت کنید. از آنجایی که این وضعیت بسیار رایج است، منابع و حساب های اول شخص فراوانی وجود دارد که به شما در سفر به سمت مدیریت – یا رهایی از دیابت نوع ۲  کمک می کند.

 

  • فهرست مطالب
    بیشتر بخوانید
    دیدگاه ها

    برای نظر دادن لطفا وارد شوید.

    به سبد خرید اضافه شد
    به علاقمندی ها اضافه شد
    0

    محصول در سبد خرید دارید

    مشاهده سبد خرید