فروشگاه تجهیزات پزشکی اریا مدیک

کمک نیاز دارید؟ ۰۹۱۴۲۰۶۷۷۷۰

فشارخون بالا چیست؟

سحر احمدیان
۲۸ آبان ۱۴۰۳
0 دیدگاه

فشار خون بالا چیست؟

شریان های باریک مقاومت بیشتری برای جریان خون از قلب ایجاد می کنند. هرچه رگ های شما باریک تر باشد، مقاومت بیشتری وجود دارد و فشار خون شما بالاتر می رود. در دراز مدت، افزایش فشار می تواند باعث مشکلات سلامتی از جمله بیماری قلبی شود .

فشار خون بالا بسیار شایع است و معمولاً طی چندین سال ایجاد می شود، معمولاً بدون ایجاد هیچ علامتی. اما حتی بدون علائم، فشار خون بالا می تواند باعث آسیب به رگ های خونی و اندام های شما، به ویژه مغز، قلب، چشم ها و کلیه ها شود.

تشخیص زودهنگام مهم است. اندازه گیری منظم فشار خون می تواند به شما و پزشک کمک کند تا هر گونه تغییری را متوجه شوید. اگر فشار خون شما افزایش یافته باشد، ممکن است پزشک از شما بخواهد که فشار خون خود را در طی چند هفته بررسی کنید تا ببیند آیا این عدد همچنان بالا می ماند یا به سطح معمولی کاهش می یابد شما میتوانید با تهیه یک دستگاه فشارسنج براحتی فشارخون خود را کنترل کنید.

درمان فشار خون بالا شامل داروهای تجویزی و تغییر شیوه زندگی سالم است. بدون درمان، می تواند منجر به مشکلات سلامتی، از جمله حمله قلبی و سکته شود.

 

چگونه فشار خون بالا را بفهمیم؟

اندازه گیری فشار خون شما از دو عدد تشکیل شده است :

 

فشار سیستولیک (شماره بالا): فشاری که در شریان‌های شما در هنگام ضربان قلب و پمپاژ خون به وجود می‌آید.

فشار دیاستولیک (عدد پایین): فشاری که در شریان‌ها بین ضربان‌های قلب وجود دارد.

 

محدوده فشارخون

 

 

پنج دسته اندازه گیری فشار خون را برای بزرگسالان تعریف شده است:

 

فشار خون سالم: فشار خون سالم فشار سیستولیک کمتر از 120 میلی متر جیوه (میلی متر جیوه) و فشار دیاستولیک کمتر از 80 میلی متر جیوه است. این معمولاً به صورت 120/80 نوشته می شود یا به صورت «12 روی 8» گفته می شود.

فشار خون بالا: عدد سیستولیک بین 120 تا 129 میلی متر جیوه و عدد دیاستولیک کمتر از 80 میلی متر جیوه است. پزشکان معمولاً فشار خون بالا را با دارو درمان نمی کنند. در عوض، آنها ممکن است تغییرات سبک زندگی را تشویق کنند تا به کاهش فشار شما کمک کنند.

مرحله 1 فشار خون بالا: عدد سیستولیک بین 130 تا 139 میلی متر جیوه یا عدد دیاستولیک بین 80 تا 89 میلی متر جیوه است.

مرحله 2 فشار خون بالا: عدد سیستولیک 140 میلی متر جیوه یا بیشتر و یا عدد دیاستولیک 90 میلی متر جیوه یا بیشتر است.

فشارخون بحرانی: عدد سیستولیک بیش از 180 میلی متر جیوه یا عدد دیاستولیک بیش از 120 میلی متر جیوه است. فشار خون در این محدوده نیاز به مراقبت فوری پزشکی دارد . اگر علائمی مانند درد قفسه سینه، سردرد، تنگی نفس یا تغییرات بینایی در زمانی که فشار خون به این میزان بالا است رخ دهد، مراقبت های پزشکی در بخش اورژانس مورد نیاز است.

اندازه گیری فشار خون با کاف فشار خون گرفته می شود. داشتن کاف مناسب برای خواندن دقیق بسیار مهم است. یک کاف نامناسب ممکن است خوانش نادرستی را نشان دهد.

 

 

 

چه چیزی باعث فشار خون بالا می شود؟

دو نوع فشار خون بالا وجود دارد. هر نوع علت متفاوتی دارد.

 

فشار خون ضروری (اولیه):

فشار خون ضروری که به آن فشار خون اولیه نیز می گویند، با گذشت زمان ایجاد می شود. اکثر مردم این نوع فشار خون بالا را دارند.

ترکیبی از عوامل معمولاً در ایجاد فشار خون ضروری نقش دارند:

 

ژن ها: برخی افراد از نظر ژنتیکی مستعد ابتلا به فشار خون هستند. این ممکن است از جهش های ژنی باشد یا از والدین شما به ارث رسیده باشد.

سن: مردم بالای 65 سال بیشتر در معرض ابتلا به فشار خون هستند.

نژاد: مثلا افراد سیاهپوست در ایالات متحده بیشتر در معرض فشار خون هستند. تحقیق کنید نشان می دهد که عوامل سیستمیک، فرهنگی و ژنتیکی در این نابرابری نقش دارند.

زندگی با چاقی: زندگی با چاقی می تواند منجر به مشکلات قلبی عروقی از جمله فشار خون بالا شود.

مصرف زیاد الکل: تحقیق کنید نشان می دهد که حتی یک نوشیدنی در روز می تواند خطر ابتلا به فشار خون را افزایش دهد، با مصرف بیشتر الکل خطر ابتلا به این بیماری را افزایش می دهد.

زندگی کم تحرک: رفتارهای کم تحرک با چندین مشکل قلبی عروقی از جمله فشار خون بالا ارتباط دارد.

زندگی با دیابت یا سندرم متابولیک: افرادی که مبتلا به دیابت یا سندرم متابولیک تشخیص داده می شوند ، در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به فشار خون هستند.

مصرف زیاد سدیم : وجود دارد پیوند بستن بین مصرف بالای سدیم روزانه (بیش از 5 گرم در روز) و فشار خون بالا

 

 

فشار خون ثانویه

فشار خون ثانویه اغلب به سرعت رخ می دهد و می تواند شدیدتر از فشار خون اولیه باشد. چندین شرایط که ممکن است باعث فشار خون ثانویه شود عبارتند از:

 

  • بیماری کلیوی
  • آینه انسدادی خواب
  • مشکلات ساختاری قلب از بدو تولد وجود دارد
  • مشکلات تیروئید شما
  • مشکلات غده فوق کلیوی
  • تومورهای غدد درون ریز خاص
  • فشار خون ثانویه نیز ممکن است از عوارض جانبی آن باشد داروهای خاص .

 

 

علائم فشارخون بالا چیست؟

فشار خون بالا به طور کلی یک وضعیت خاموش است. بسیاری از افراد هیچ علامتی را تجربه نخواهند کرد. ممکن است سال‌ها یا حتی دهه‌ها طول بکشد تا این وضعیت به حدی شدید برسد که علائم آشکار شوند. حتی در این صورت، برخی افراد ممکن است این علائم را به دلایل دیگری نسبت دهند.

اندازه گیری منظم فشار خون با یک دستگاه فشارسنج بهترین راه برای تشخیص فشار خون بالا است. اکثر مطب های پزشکان در هر قرار ملاقات، فشار خون را اندازه گیری می کنند.

علائم فشار خون شدید، مانند بحران فشار خون بالا، می تواند شامل شود:

  • سردرد
  • حالت تهوع
  • استفراغ
  • اختلالات بینایی
  • درد سینه یا کمر
  • مشکل در تنفس

 

 

فشار خون بالا چه اثراتی بر بدن دارد؟

از آنجایی که فشار خون بالا اغلب یک وضعیت خاموش است، می تواند سال ها قبل از آشکار شدن علائم به بدن شما آسیب برساند. بدون درمان، ممکن است با عوارض جدی و حتی کشنده مواجه شوید.

فشار خون بالا می تواند به شریان های شما آسیب برساند و آنها را سفت تر و انعطاف پذیرتر کند. این آسیب باعث می شود رسوبات در شریان های شما راحت تر جمع شوند و جریان خون را در بدن شما محدود کرده و بر سیستم های متعدد تأثیر می گذارد.

 

عوارض فشار خون بالا شامل شود :

  • سکته های مغزی
  • حمله قلبی
  • نارسایی قلبی
  • آریتمی
  • مرگ ناگهانی قلبی
  • بیماری یا نارسایی کلیه
  • از دست دادن بینایی
  • اختلال عملکرد جنسی
  • مشکلات شناختی، از جمله زوال عقل

 

فشار خون بالا در دوران بارداری

افراد مبتلا به فشار خون ممکن است بیشتر در دوران بارداری یا زایمان دچار مشکلات شوند. از جمله :

فشارخون بارداری

  • کاهش عملکرد کلیه
  • پره اکلامپسی
  • وزن کم هنگام تولد

برخی افراد ممکن است در دوران بارداری دچار فشار خون بالا شوند. این مشکل اغلب پس از تولد نوزاد برطرف می شود. با این حال، افزایش فشار خون در دوران بارداری ممکن است خطر خود را افزایش دهید ابتلا به فشار خون بالا و سایر شرایط قلبی عروقی در مراحل بعدی زندگی.

 

 

چگونه فشار خون بالا تشخیص داده می شود؟

تشخیص فشار خون بالا به سادگی اندازه گیری فشار خون است. اکثر مطب پزشکان فشار خون را به عنوان بخشی از یک ویزیت معمولی بررسی می کنند. اگر در نوبت بعدی خود اندازه گیری فشار خون دریافت نکردید، با خیال راحت درخواست کنید.

 

اگر فشار خون شما افزایش یافته باشد، ممکن است پزشک در طی چند روز یا چند هفته درخواست کند که میزان فشار خون شما افزایش یابد. پزشکان به ندرت پس از یک بار مطالعه فشار خون را تشخیص می دهند. آنها باید شواهدی از یک مشکل پایدار ببینند.

این به این دلیل است که محیط شما می تواند به افزایش فشار خون کمک کند، مانند استرسی که ممکن است با حضور در مطب پزشک احساس کنید (معروف به " سندرم کت سفید "). همچنین سطح فشار خون در طول روز تغییر می کند .

اگر فشار خون شما بالا بماند، پزشک احتمالاً آزمایش‌های بیشتری را برای رد کردن شرایط زمینه‌ای انجام می‌دهد. این تست ها می تواند شامل موارد زیر باشد:

 

غربالگری کلسترول و سایر آزمایشات خون

آزمایش فعالیت الکتریکی قلب با الکتروکاردیوگرام (EKG، گاهی اوقات به عنوان ECG شناخته می شود)

سونوگرافی قلب یا کلیه شما

فشارسنج

دستگاه فشار خون خانگی برای کنترل فشار خون شما در یک دوره 24 ساعته در خانه

 

 

گزینه های درمانی برای فشار خون بالا چیست؟

اگر پزشک شما را مبتلا به فشار خون اولیه تشخیص دهد، تغییرات سبک زندگی ممکن است به کاهش فشار خون بالا کمک کند. اگر تغییرات سبک زندگی به تنهایی کافی نباشد یا اثربخشی آنها متوقف شود، ممکن است دارو تجویز کنند.

 

داروهای فشار خون بالا

بسیاری از افراد با داروهای فشار خون مرحله آزمون و خطا را پشت سر می گذارند. پزشک ممکن است نیاز داشته باشد که داروهای مختلفی را امتحان کند تا زمانی که یک یا ترکیبی را پیدا کند که برای شما مفید باشد.

برخی از داروهای مورد استفاده برای درمان فشار خون عبارتند از:

 

  • مسدود کننده های بتا
  • دیورتیک ها ، با نام مستعار قرص های آب
  • مهارکننده های آنزیم مبدل آنژیوتانسین (ACE).
  • مسدود کننده های گیرنده آنژیوتانسین II (ARBs)
  • مسدود کننده های کانال کلسیم
  • آگونیست های آلفا-2

 

درمان فشار خون ثانویه

اگر پزشک یک مشکل اساسی را که باعث فشار خون شما می شود کشف کند، درمان بر روی آن وضعیت دیگر متمرکز خواهد شد. به عنوان مثال، اگر دارویی که شروع به مصرف کرده اید باعث افزایش فشار خون شود، پزشک داروهای دیگری را که این عارضه جانبی را ندارند، امتحان می کند.

گاهی اوقات، فشار خون بالا با وجود درمان علت زمینه ای، پایدار است. در این مورد، ممکن است پزشک برای ایجاد تغییرات در شیوه زندگی و تجویز داروهایی برای کمک به کاهش فشار خون با شما همکاری کند.

برنامه های درمانی برای فشار خون بالا اغلب تکامل می یابد. آنچه در ابتدا مؤثر بود ممکن است در طول زمان کمتر مفید شود. پزشک به کار با شما ادامه خواهد داد تا درمان شما را اصلاح کند.

 

درمان های خانگی برای فشار خون بالا

تغییرات سبک زندگی سالم می تواند به شما در کنترل عوامل ایجاد فشار خون کمک کند. کارشناسان موارد زیر را توصیه می کنند:

 

مصرف یک رژیم غذایی سالم برای قلب ، با تاکید بر میوه ها، سبزیجات، غلات کامل و پروتئین های بدون چربی مانند ماهی

افزایش فعالیت بدنی، با هدف 150 دقیقه فعالیت متوسط ​​هر هفته

حفظ وزن متوسط

مدیریت استرس

در صورت ترک سیگار

محدود کردن مصرف الکل

 

نکاتی در سبک زندگی برای کاهش خطر ابتلا به فشار خون بالا

اگر فاکتورهای پرخطر فشار خون بالا دارید، می‌توانید اقداماتی را برای کاهش خطر ابتلا به این بیماری و عوارض آن انجام دهید، مانند:

 

خوردن 4 وعده میوه و 5 وعده سبزیجات هر روز

محدود کردن مقدار شکر تصفیه شده ای که مصرف می کنید

کاهش مصرف سدیم روزانه به 1.5 تا 2.3 گرم

تعیین اهداف کاهش وزن اگر اضافه وزن یا چاق هستید

فشار خون خود را به طور منظم کنترل کنید

 

جمع بندی مقاله

فشار خون بالا، همچنین به عنوان فشار خون بالا شناخته می شود، یک مشکل سلامت رایج در  ایران است. درمان فشار خون بالا بسته به عواملی مانند شدت بیماری و داروهایی که پزشک فکر می‌کند برای شما بهتر است متفاوت است.

در بسیاری از موارد فشار خون بالا، تغییر شیوه زندگی می تواند ابزار قدرتمندی برای مدیریت – یا حتی معکوس کردن – فشار خون بالا باشد. این تغییرات شامل گنجاندن میوه ها و سبزیجات مغذی بیشتر در رژیم غذایی، فعالیت بدنی بیشتر، محدود کردن مصرف سدیم و محدود کردن مصرف الکل است.

از آنجایی که فشار خون بالا اغلب بدون علامت ظاهر می شود، چک کردن منظم فشار خون مهم است. فشار خون شدید می تواند باعث مشکلات جدی سلامتی شود، بنابراین هر چه زودتر تشخیص داده شود، زودتر می توانید آن را مدیریت کنید.

 

 

 

  • فهرست مطالب
    بیشتر بخوانید
    دیدگاه ها

    برای نظر دادن لطفا وارد شوید.

    به سبد خرید اضافه شد
    به علاقمندی ها اضافه شد
    0

    محصول در سبد خرید دارید

    مشاهده سبد خرید