فروشگاه تجهیزات پزشکی آریا مدیک

کمک نیاز دارید؟ ۰۹۱۴۲۰۶۷۷۷۰

سرماخوردگی و راه های پیشگیری از آن

علی وثوقی
۲۴ مهر ۱۴۰۲
0 دیدگاه

ویروس آنفلوانزا در کمین

آمار بیشترین سرماخوردگی در بین فصول به فصل پاییز تعلق دارد و دلیل این نیز بخاطر تغییرات ناگهانی دمای هوا می باشد، در برخی از فصول مانند زمستان تکلیف هوا روشن است و همگان لباس گرم بر تن دارند و در تابستان نیز فقط ویروس های مسری امکان انتقال دارند و آمار سرماخوردگی بسیار پایین می باشد، ولی این فصل پاییز است که تغییرات ناگهانی هوا را در پی دارد و درصد سرماخوردگی بسیار بالا می باشد.

 

 

در این مقاله نیز قصد بررسی ویروس آنفلوانزا در پاییز را از نقطه شروع تا پایان و راههای پیشگیری و درمان را داریم.

 

((بیشتر از ۲۰۰ نوع ویروس به عنوان عامل سرماخوردگی شناسایی شده است که در این میان رینوویروس‌ها از همه شایع‌ترهستند))

 

تعریف سرماخوردگی

یک نوع عفونت و التهاب دستگاه تنفسی فوقانی است که بسیار مسری بوده و انتقال پذیری سریعی نیز دارد، سرما خوردگی در لحظات آغازین با نشانه هایی مانند سرفه های خفیف، تب خفیف، آبریزش بینی، خارش و درد در ناحیه گلو همراه می باشد و سپس با علایمی مانند خستگی و کوفتگی عضلات، سردرد و بی اشتهایی ادامه پیدا می کند و زمان تقریبی سرما خوردگی به نسبت بدن شخص بیمار چیزی حدود 7 الی 10 روز بطول می انجامد تا از بدن خارج شود، البته برخی علائم ممکن است تا سه هفته نیز بطول انجامد.

 

 

ویروس سرما خوردگی در بیشتر مواقع به 2 صورت، استنشاق یا بلعیدن ذرات هوا که ویروس را همراه دارند انتقال می یابد (ویروس اغلب از راه گلو، بینی و چشم نفوذ میکند)، افرادی که در ملاء عام هستند و اکثراً در جاهای شلوغ، بیشتر در معرض ویروس سرما خوردگی می باشند، بخصوص در ابتدای فصل پاییز بعلت شروع مدارس، کودکان و نوجوانان نیز از این ویروس در امان نمی باشند و باید حتما اقدامات پیشگیرانه را انجام دهند.

 

(مطالعات نشان می دهد افرادی که از شیر مادر در نوزادی استفاده کرده اند 5 برابر کمتر از دیگران به سرما خوردگی دچار می شوند)

 

بهترین راه پیشگیری از سرماخوردگی

1-استفاده از رطوبت ساز یا دستگاه بخور سرد

در فصول سرد سال رطوبت کاهش می یابد و این امر باعث خشک شدن مجاری تنفسی و در انتها باعث میشود میکروب های موجود در سینوس ها به راحتی در دام نیوفتند و از بین نمیروند و باعث ایجاد سرماخوردگی میشوند.

راه حل این مشکل استفاده از رطوبت ساز یا دستگاه بخور سرد میباشد که با تولید رطوبت، محیط را مرطوب و در نتیجه سینوس های تنفسی را مرطوب کرده و راه جذب میکروب و ویروس را به بدن مختل می کند. جهت مشاهده انواع رطوبت ساز و اطلاع از قیمت دستگاه بخور سرد کلیک کنید.

دقت فرمایید استفاده از بخور گرم (بخور هایی که بوسیله جوشاندن آب، رطوبت ایجاد میکنند) به هیچ عنوان مناسب استفاده برای محیط نیستند و جواب عکس میدهند بطوری که باعث رشد قارچ و باکتری در محیط میشوند، بخور گرم صرفاً جهت استفاده مستقیم برای مجاری تنفسی بمدت نهایتاً 10 دقیقه می باشد. جهت کسب اطلاعات بیشتر به مقاله تفاوت بخور سرد و بخور گرم سر بزنید.

2-شست و شوی مدام دست ها

یکی دیگر از کارهایی که باید بطور مداوم و مرتب انجام دهید این است که هم خودتان و هم به فرزندانتان بیاموزید دست های خود را مرتب با آب و صابون بشویند. طبق آمار گرفته شده در سال 2008 هر انسان در طول روز حدود 16 بار صورت خود را لمس میکند و این میتواند همانگونه که در راه های انتقال ویروس سرماخوردگی بیان شد از طریق استنشاق و بلعیدن هوای آلوده دچار سرماخوردگی شوند.

 

 

3-افزایش استفاده از ویتامین D

بر اساس تحقیقات انجام شده افرادی که ویتامین D کافی و مناسب دریافت نمی کنند به عفونت دستگاه تنفسی فوقانی بیشتر از سایر افراد دچار می شوند، زیرا سلول های بدن جهت فعال کردن واکنش مقابله با عفونت به ویتامین D وابسته اند.

 

 

ماهی سالمون، گوشت گاو، زرده‌ی تخم مرغ، شیر، آب پرتقال غنی شده، پنیر، و قارچ از مهم‌ترین منابع ویتامین D به شمار می‌روند که می‌توانند تا حد قابل توجهی ویتامین D موردنیاز بدن شما را تأمین می‌کند. همچنین، می‌توانید در صورت نیاز پس از مشورت با پزشک خود از مکمل‌های مناسب نیز استفاده کنید.

4-مکمل روی مصرف کنید

برای این که بدنی مقاوم و قوی‌تر داشته باشید، می‌توانید مکمل روی مصرف کنید، روی یکی از راههای پیشگیری سرماخوردگی است اما حتی در صورت ابتلا به آن نیز می‌توانید با مصرف آن، علائم را کاهش داده و طول مدت مریضی را کم کنید. برای مصرف روی می‌توانید قرص و مکمل بخورید اما منابع غذایی مثل سویا، عدس و گوشت منابع غنی روی هستند.

5-ایمنی بدنی خود را با مصرف پروبیوتیک تقویت کنید

در روده انسان میکروبی به نام پروبیوتیک زندگی می‌کند که باعث تقویت سیستم بدن می‌شود. برای همین مصرف مواد غذایی مثل دوغ کفیر، ماست پروبیوتیک یا دیگر مواد غذایی تخمیری، باعث می‌شوند تا کمتر به سرماخوردگی مبتلا شوید.

 

 

6-ورزش کنید

داشتن یک برنامه روتین ورزشی باعث می‌شود تا سیستم ایمنی بدن تقویت شده و تهویه ریه بیشتر از قبل افزایش پیدا کند. البته ورزش کردن خواص دیگری مثل افزایش جریان خوت در کلیه و رگ‌ها را دارد و همین باعث پیشگیری از سرماخوردگی و ابتلا به سایر بیماری‌ها می‌شود.

 

 

7-مصرف مرکبات را فراموش نکنید

یکی از راه‌های پیشگیری از سرماخوردگی قطعا مصرف مرکبات و سبزیجات مفید است. پرتقال، نارنگی، لیموشیرین، توت فرنگی، کیوی و دیگر مرکبات، منابع غنی ویتامین C هستند و بدن را در برابر ویروس سرماخوردگی مقاوم می‌کنند. همچنین مصرف سبزیجاتی مثل فلفل دلمه‌ای و گوجه‌ فرنگی نیز به پیشگیری از سرماخورگی کمک می‌کنند.

 

 

بهترین و راحت ترین راههای درمان سرما خوردگی در خانه

1-غرغره کردن چای

ساده ترین روش خانگی برای درمان سرماخوردگی، غرغره کردن است. انجام این کار موجب نرم شدن گلو و تسکین علائم آنفولانزا می‌شود. محلول انتخابی باید آب نمک و ترکیب عسل با آب یا سرکه‌ سیب باشد. البته انتخاب محلول بستگی به علائم فرد بیمار دارد.

 

 

مثلا برای درمان سریع سوزش گلو، غرغره کردن چای حاوی تانین پیشنهاد می‌شود تا غشای دیواره مجاری سفت شود. در این روش باید نصف قاشق چای خوری نمک را در یک فنجان آب داغ حل کرده و اجازه دهید تا کمی سرد شود. سپس این محلول را روزانه چهار بار غرغره کنید.

 

2-استفاده از دستگاه بخور

 همچنان که گفته شد دستگاه بخور سرد علاوه بر موثر بودن در پیشگیری از ابتلا به ویروس سرما خوردگی، در درمان این بیماری نیز نقش مهمی دارد. مجاری بینی در هنگام ابتلا به سرماخوردگی خشک می‌شود. قرار گرفتن فرد بیمار در یک محیط خشک درون خانه، می‌تواند مزید بر علت شده و میزان سوزش بینی را افزایش دهد و شدت سرماخوردگی را بیشتر کند زیرا ویروس از محیط خشک برای گسترش بیشتر استفاده می‌کند. با استفاده از یک دستگاه بخور، می‌توانید فضای خانه را مرطوب کنید؛ به کار بردن دستگاه بخور سرد بینی فرد بیمار و بافت داخلی آن را مرطوب نگه می‌دارد و از گرفتگی بینی جلوگیری می‌‍کند.

 

3-عسل بهترین معجزه برای درمان سرماخوردگی

عسل خاصیت ضد ویروسی و شفابخشی دارد. مصرف این ماده خوراکی در دوران سرماخوردگی، به درمان سوزش گلو در خانه کمک می‌کند. چون عسل حاوی آنتی اکسیدان‌هایی است که به بدن برای به مبارزه با ویروس‌ها و باکتری‌های عامل بیماری کمک می‌کند.

 

 

در این روش درمانی باید یک قاشق غذاخوری عسل را در یک لیوان چای یا شیر گرم حل کنید. سپس محول درست شده را قبل از رفتن به رختخواب میل بفرمایید. دقت داشته باشید که مایعات گرم برای سرماخوردگی بسیار مفید هستند، اگر مایعات گرم با عسل ترکیب شوند، بسیار موثرتر هستند.

 

4-استراحت کردن و گرم نگهداشتن بدن

هنگام سرماخوردگی، بدن فرد بیمار ضعیف شده و توانایی لازم برای مقابله با ویروس را ندارد. در چنین شرایطی باید با گرم نگه داشتن بدن و استراحت کردن، به بدن اجازه تجدید قوا بدهید. چون بدن انرژی لازم برای انجام فعالیت‌های روزانه را ندارد. پس باید این انرژی را بازیافته و از آن برای مبارزه با ویروس استفاده کند.

 

5-دوش آب گرم و حمام بخار

خشکی مجاری تنفسی، از علائم رایج در دوران سرماخوردگی است. پس در دوران سرماخوردگی باید از محیط‌های مرطوب همچون حمام استفاده کرد. چند دقیقه قبل از رفتن به حمام، شیر آب گرم را باز کنید تا فضای داخلی آن از بخار پر شود. برای چند دقیقه در میان این رطوبت قرار گرفته و سپس یک دوش آب گرم بگیرید. انجام این کار به آرامش بیمار و مرطوب شدن مجاری تنفسی آن کمک می‌کند.

 

 

6-آب پرتقال یا لیمو شیرین برای درمان سرماخوردگی

برای درمان سرماخوردگی چی بخوریم؟ اولین پاسخ به این سوال، پرتقال و خوراکی‌های حاوی ویتامین C است. بدن فرد مبتلا به سرماخوردگی، درگیر ویروس‌های عامل بیماری شده و ضعیف است. به همین دلیل باید از خوراکی‌هایی استفاده کرد که حاوی مواد مغذی و ویتامین باشد. آب لیمو شیرین و پرتقال، سرشار از مواد مغذی و آنتی اکسیدان است.

این آنتی اکسیدان‌ها موجب تقویت بدن شده و به مبارزه با ویروس‌های سرماخوردگی کمک می‌کند. استفاده از آب لیمو ترش در سالاد یا دم‌نوش‌ های گیاهی برای درمان سرماخوردگی موثر است. چون ویتامین C بدن را تامین کرده و واکنش‌های ایمنی بدن در مقابل ویروس را تقویت می‌کند.

 

7-استفاده از چای سبز

یکی دیگر از ساده‌‌ترین روش‌‌های درمان سرماخوردگی در خانه، مصرف چای سبز است. چای سبز حاوی مقدار زیادی آنتی اکسیدان است که به کاهش علائم سرماخوردگی همچون آبریزش بینی، خستگی و گلودرد کمک می‌کند. همچنین مصرف نوشیدنی‌های گرم، موجب کاهش ترشحات سینوسی در دوران بیماری می‌شود.

یک چای سبز کیسه‌ای را 3 تا 5 دقیقه در آب گرم قرار دهید تا دم بکشد. برای طعم دهی به این نوشیدنی نیز، مقداری عسل یا آب لیمو (بسته به ذائقه خود) را به آن اضافه کنید. فرد سرماخورده باید روزانه 2 یا 3 فنجان از این چای سبز را بنوشد.

 

8-درمان سرماخوردگی با پیاز و عسل

خارج شدن مخاط انباشته شده در قفسه سینه و مجاری بینی فرد سرما خورده، به درمان سرماخوردگی کمک می‌کند. برای انجام این کار به موادی نیاز داریم که خاصیت خلط آوری داشته باشد. پیاز علاوه بر داشتن این ویژگی، خاصیت ضد التهابی و ضد میکروبی هم دارد. پس به شل شدن این مخاط و خروج آن از بدن بیمار، سرعت می‌بخشد. همچنین درمان سرماخوردگی با عسل نیز به مراتب در روش های سنتی درمانی توصیه شده است.

برای درمان سرماخوردگی با پیاز باید پوست آن را کنده و برش بزنید. مقداری عسل را بر روی برش‌های پیاز بریزید تا کاملا سطح آن پوشانده شود. این ترکیب را یک شب تا صبح در جای خنک و داخل یک ظرف دردار قرار دهید. هر صبح یک تا 2 تکه از پیازهای آغشته به عسل را میل کنید.

 

9-مصرف ماست

ماست یک خوراکی سالم است که در اکثر خانه‌ها یافت می شود. پروبیوتیک موجود در ماست موجب کاهش علائم سرماخوردگی و التهاب درون بدن می‌شود. فرد سرماخورده باید روزانه یک تا دو فنجان از ماست را با وعده‌های غذایی و یا بین آن میل کند. این ساده‌ترین روش درمان خانگی سرماخوردگی و گلو درد است که برای افراد با سنین مختلف کاربرد دارد.

 

10-سوپ

مصرف سوپ مرغ یا سبزیجات، از قدیمی‌ترین روش های درمان سرماخوردگی خانگی است. سوپ گرم بر عملکرد گلبول های سفید خون تاثیر گذاشته و علائم سرماخوردگی را کاهش می‌دهد. همچنین سوپ حاوی مواد مغذی بوده و بخارات گرم آن باعث شل شدن مخاط موجود در مجاری تنفسی می‌شود. علاوه بر سوپ، نوشیدن چای و یا مصرف آب گوشت هم در درمان سرماخوردگی موثر است.

 

11-درمان فوری سرماخوردگی با سیر

یکی دیگر از روش‌‌های طبیعی برای درمان سرما خوردگی، خوردن سیر است. سیر خاصیت ضدباکتریایی و ضدویروسی داشته و در درمان سریع سرماخوردگی بسیار موثر است. در واقع سیر سبب تقویت سیستم ایمنی شده و مجاری تنفسی را باز می‌کند.

 

\

پیشنهاد می‌کنیم سیر را به صورت خام میل کنید؛ زیرا آلیسین موجود در سیر با پخته شدن آن غیر فعال می‌شود. آلیسین خاصیت ضد ویروسی داشته و حتی برای درمان سرماخوردگی شدید نیز موثر است.

 

12-فلفل سیاه

همانطور که می‌دانید فلفل سیاه را پادشاه ادویه‌جات می‌دانند؛ زیرا برای سلامتی بدن از اهمیت زیادی برخوردار است. این ادویه خاصیت ضدمیکروبی و ضدسرطانی داشته و در درمان سرماخوردگی خانگی نیز بسیار کارآمد است. برای درمان سرما خوردگی خانگی می‌توانید یک قاشق فلفل سیاه را در یک فنجان آب حل کرده و میل کنید. علاوه بر آن اگر در هنگام سرماخوردگی دچار آبریزش بینی شدید، می‌توانید آن را همراه با غذا مصرف کنید.

 

13-مصرف داروهای بدون نسخه

همه ما می‌دانیم که سرماخوردگی علائم خاص خود را دارد و شما بدون مراجعه به پزشک نیز می‌توانید برای کاهش درد بدن داروهایی را تهیه کنید. بهترین قرص برای درمان سرماخوردگی بزرگسالان داروهایی مانند: آنتی هیستامین، استامینوفن، ایبوپروفن هستند. شربت‌ها و قرص‌های سرماخوردگی نیز برای کاهش تب و احتقان مناسب خواهند بود. درمان سرماخوردگی خانگی با گیاهان دارویی نیز پیشنهاد خوبی است، در صورتی که زیر نظر یک پزشک طب سنتی باشد.

 

 

 

14-استفاده از زینک و ویتامین C

طبق تحقیقات انجام شده، زینک (روی) در تسریع بیماری سرماخوردگی بسیار کاربردی است. مصرف شربت برای سوزش گلو یا قرص‌‌های حاوی زینک، طول دوره سرماخوردگی را چند روز کاهش می‌دهد. علاوه بر این ویتامین C نیز برای کاهش علائم و مدت سرماخوردگی بسیار مناسب است.

 

 

طبق نتایج به‌دست آمده، مصرف منظم ویتامین C زمان ابتلا به سرماخوردگی در بزرگسالان را ۸ درصد و در کودکان ۱۴ درصد کاهش می‌دهد‌. پس برای درمان سرماخوردگی کودکان نیز می‌توانید از ویتامین C استفاده کنید.

 

15-خوردن مایعات فراوان

در طول سرماخوردگی بدن آب زیادی از دست می‌دهد. برای جبران این کمبود و دفع سریع‌تر عفونت‌ها بهتر است آب زیادی مصرف کنید و از خوردن آب میوه و چای گرم غافل نشوید. در کنار آن خوردن غذای مفید برای سرماخوردگی را فراموش نکنید.

 

 

شما میتوانید با مراجعه به صفحه فروشگاهی آریامدیک، از قیمت و مشخصات انواع دستگاه بخور سرد باخبر شوید و نسبت به خرید اقدام نمایید. جهت دریافت مشاوره نیز از طریق راه‌های ارتباطی با ما در تماس باشید.

  • فهرست مطالب
    بیشتر بخوانید
    دیدگاه ها

    برای نظر دادن لطفا وارد شوید.

    به سبد خرید اضافه شد
    به علاقمندی ها اضافه شد
    0

    محصول در سبد خرید دارید

    مشاهده سبد خرید